Historiek
We koesteren familiale waarden

Historiek

Ontstaan

In september 2004 ging Nico Daenens van start met het dienstenchequebedrijf Dienstenaanhuis. Van bij het begin was er een formele samenwerking met het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) van Damme.
 Door de sociale insteek, de aandacht voor vorming en begeleiding en de kwaliteit van de geleverde diensten, groeide Dienstenaanhuis snel.

Top 500 van groeibedrijven in Europa

Door de professionalisering in de sector en de veranderende economische omstandigheden kwamen vanaf 2007 heel wat dienstenchequebedrijven in de problemen. Dienstenaanhuis had deze evolutie voorzien en volop geïnvesteerd in medewerkers én ICT. In 2009 werd Group Daenens opgericht.

Dienstenaanhuis nam een hele reeks bedrijven over en slaagde erin de tewerkstelling te vrijwaren en de nieuwe medewerkers goed te integreren. Dat zorgde voor een ongeziene groei. Einde 2011 telde Dienstenaanhuis bijna 1.000 werknemers.


In 2011 werd Dienstenaanhuis in het Europees parlement gelauwerd met zijn 35ste plaats in de Europe’s 500 Job Creating Companies van familiale groeibedrijven, als hoogst gerangschikte Belgische onderneming.
 

Verdere groei en nieuwe samenwerkingsverbanden

In 2013 heeft Dienstenaanhuis de activiteiten en de medewerkers overgenomen van het noodlijdende PWA van het OCMW van Ingelmunster.
 Andere geslaagde overnames met bijzondere aandacht voor het sociaal karakter zijn o.a. het PWA/DCi Izegem (2014) en het PWA/DCO in Nevele (2015). Daarmee keert Dienstenaanhuis terug naar zijn roots.

Ook in 2014 werd Makkie overgenomen, een van de grootste dienstenchequebedrijven van West-Vlaanderen. Met zijn meer dan 900 huishoudhulpen behoudt Makkie zijn zelfstandige status binnen Group Daenens.


Daarnaast volgden een aantal kleinere overnames. Ondertussen zijn de eerste stappen gezet in Brussel en Franstalig België met de overname van DecaClean.

Begin 2015 telt Group Daenens meer dan 3.000 medewerkers in de dienstenchequesector. Samen dragen zij bij aan een kwalitatiever leven van meer dan 20.000 gezinnen en senioren.